SARS-CoV-2: Vitamina K ar putea fi un aliat în lupta cu infecția | AUDIO

Regăsită în spanac, ouă și brânzeturile cu mucegai, vitamina K poate fi un aliat în lupta cu noul coronavirus, sugerează un studiu realizat de cercetători olandezi.

Potrivit lor, există legătură între deficiența de vitamina K și efectele mai grave ale coronavirusului.

Oamenii de știință olandezi au constatat că pacienții care au murit și bolnavii care au ajuns la terapie intensivă după ce au fost fost diagnosticați cu noul coronavirus aveau deficiențe de vitamina K, esențială pentru producerea unor proteine care reglează coagularea sângelui și oferă protecție împotriva bolilor pulmonare.

Se știe, coronavirusul provoacă o coagulare a sângelui și duce la degradarea fibrelor elastice ale plămânilor.

Cu alte cuvinte, schimbarea dietei ar putea ajuta la combaterea pendemiei de coronavirus, consideră cercetătorii olandezi care caută acum finanțare pentru un studiu clinic.

Între timp, unul dintre medicii care a lucrat la proiect a spus, că având în vedere aceste prime rezultate, va încuraja un aport sănătos de vitamina K. Aceasta se găsește în brânza cu mucegai albastru, în spanac și ouă, dar și în celebrul preparat culinar japonez miso, obținut prin fermentarea boabelor de soia, orez, orz și grâu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.




Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS