SARS-CoV-2: Peste 50.000 de noi infecții în SUA

Statele Unite ale Americii au raportat joi, pentru prima dată de la izbucnirea crizei sanitare, peste 50.000 de noi contaminări cu SARS-CoV-2.

Cifra reprezintă un nou record negativ cotidian, pentru a şasea oară în nouă zile.

Numărul noilor infecții a crescut cu 87% față de cel înregistrat în urmă cu două săptămâni, atunci când statele americane au început renunțarea la restricţii.

Până săptămâna trecută, ţara nu atinsese nici măcar un total zilnic de 40.000 de cazuri, maximul fiind de 36.738 de cazuri, raportate pe 24 aprilie.

În plus, situaţia nu pare a se îmbunătăţii, mai ales că urmează un weekend de vacanţă, în care americanii vor sărbători ziua naţională de 4 iulie.

SUA au peste 2,8 milioane de cazuri de SARS-CoV-2 şi peste 130.000 de decese asociate COVID-19, boală cauzată de noul coronavirus.

Stat cu 21 de milioane de locuitori, Florida a raportat, joi, un număr record de peste 10.000 de cazuri, cea mai mare creştere zilnică înregistrată în acest stat de la izbucnirea pandemiei, remarcă Reuters.

Pentru a limita răspândirea infecției, autoritățile au închis barurile şi unele plaje, dar guvernatorul s-a opus obligativităţii de a purta mască în public sau revenirii la carantină strictă la nivelul statului.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS