SARS-CoV-2: Nou record negativ de infectări în Brazilia

Autoritățile sanitare braziliene au raportat, marţi, 34.918 contaminări cu SARS-CoV-2, un nou record negativ.

Totodată, au fost înregistrate 1.282 de decese suplimentare atribuite COVID-19, formă agresivă de pneumonie.

Brazilia, care ocupă locul al doilea în topul celor mai grav afectate ţări din lume după Statele Unite din prisma numărului de infectări şi al deceselor, a ajuns astfel la un total de 923.000 de cazuri de coronavirus şi la 45.241 de decese asociate, notează France Presse.

Epidemiologii consideră că aceste cifre ar putea fi în realitate mult mai mari, întrucât populaţia braziliană dispune în acest moment de puţine kituri de testare.

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) – biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru cele două Americi – şi-a exprimat, încă o dată, îngrijorarea faţă de situaţia din această ţară cu o populaţie de 212 milioane de locuitori.

“Brazilia numără 23% din toate cazurile confirmate şi 21% din toate decesele raportate în regiunea noastră (cele două Americi). Şi nu vedem o încetinire a contaminărilor. La fel se întâmplă în aproape toate ţările din America Latină, iar statisticile din unele ţări din Marea Caraibilor sunt în creştere”, a declarat Carissa Etienne, directoarea OPS, într-o conferinţă de presă organizată la Washington.

Brazilia a întâmpinat dificultăţi în stabilirea unei strategii eficiente pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Preşedintele Jair Bolsonaro, care a comparat maladia COVID-19 cu “o mică gripă” , a respins măsurile de izolare implementate de autorităţile braziliene statale şi locale.

Politician cu opinii conservatoare, șeful statului susţine că incidenţa economică generată de astfel de măsuri este mai nocivă decât aceea cauzată de virusul în sine şi a lăudat anumite medicamente, precum clorochina şi hidroxiclorochina, în pofida absenţei suportului ştiinţific care să certifice eficienţa lor împotriva COVID-19.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS