SARS-CoV-2: Noi infecții în rândul cadrelor de la Institutul „Marius Nasta”

7 cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate, în ultima săptămână, în rândul asistentelor şi infirmierelor de la Institutul „Marius Nasta”.

„După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână au fost depistate, în total, şapte cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere. Respectarea procedurilor trebuie să se facă întocmai pentru că e o măsura extrem de importantă, dar care, neaplicată corect, induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur”, a declarat managerul Beatrice Mahler pentru Agerpres.

„De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical, care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul. Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile şi să conştientizăm că doar aşa noi, personalul medical, ne respectăm sănătatea noastră şi a celor din jur”, a explicat aceasta.

La Institutul „Marius Nasta”, testarea personalului se face periodic.

„Cea mai mare parte din personal respectă tocmai procedurile. Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea”, a adăugat Beatrice Mahler.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS