Confidenţialitate

SARS-CoV-2: Fără noi contaminări, în ultima săptămână, în județul Caraș-Severin

Prefectura județului Caraș-Severin a anunțat că, în ultima săptămână, nu au fost raportate noi infecții cu SARS-CoV-2, coronavirusul care provocă COVID-19, formă agresivă de pneumonie.
a Prefectului.

“În contextul tranziţiei de la starea de urgenţă la starea de alertă, Instituţia Prefectului – Caraş-Severin, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţeană, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, precum şi Direcţia de Sănătate Publică, din judeţul nostru, doresc să mulţumească tuturor cetăţenilor pentru gradul de responsabilitate de care au dat dovadă în perioada stării de urgenţă şi în perioada de stare de alertă care a urmat. Ţine acum de noi toţi să păstrăm ce am realizat până acum şi să continuăm să ieşim învingători din lupta contra COVID-19. Facem un apel la dumneavoastră ca în continuare să respectăm regulile de distanţare socială şi să evităm deplasările inutile, pentru a păstra acest trend pozitiv în care s-a înscris judeţul nostru. Doar aşa ne putem proteja pe noi şi pe cei dragi nouă”, se precizează într-un comunicat.

De la începutul epidemiei, judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat 111 infecții cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, 198 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Totalul infecțiilor a ajuns la 17.585 în România.

Dintre persoanele testate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate şi externate.

1.151 persoane au fost răpuse de COVID-19, forma agresivă de pneumonie cauzată de noul coronavirus.

În secțiile ATI, în acest moment, sunt internaţi 203 pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste.