SARS-CoV-2: Cel mai mare ridicat bilanț zilnic de contaminări din ultimele săptămâni în Cehia

Republica Cehă a înregistrat cel mai mare număr zilnic de contaminări cu noul coronavirus din ultimele două luni, cu apariţia mai multor focare locale, relatează France Presse.

Ministerul Sănătăţii de la Praga a raportat, vineri, 168 de noi infecții, cea mai mare creştere în decurs de 24 de ore din 11 aprilie până în prezent, apoi alte 120 de cazuri sâmbătă.

Noile cazuri au majorat bilanţul total în această ţară de 10,7 milioane de locuitori la 11.164 de contaminări, dintre care 349 s-au soldat cu deces.

Responsabila-şefă pentru sănătate publică a explicat această creştere puternică prin numărul mai mare de teste efectuate în mai multe focare locale unde virusul se răspândeşte rapid, printre care o companie minieră din estul ţării şi o altă întreprindere în nord.

Jarmila Razova a acuzat de asemenea, la radioul public, ‘o anumită relaxare (a restricţiilor) devenită posibilă printr-o bună situaţie epidemică’ şi a estimat că cehii ‘nu se comportă de o manieră responsabilă, cum ar trebui’.

‘Însă eu cred că răspândirea (coronavirusului) rămâne sub control, este vorba de focare localizate’, a spus ea.

Cehia a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va anula obligativitatea purtării de măşti începând cu 1 iulie, exceptând capitala.

Ţara şi-a deschis de asemenea frontierele, precum şi magazinele, şcolile şi restaurantele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS