Confidenţialitate

SARS-CoV-2: A fost atins pragul a 30 de milioane de infecții de la izbucnirea pandemiei

Pe plan mondial, a fost atins pragul de 30 de milioane de infecții cu temutul virus SARS-CoV-2, relatează BBC, citând datele Universității Johns Hopkins.

De la debutul pandemiei, numărul deceselor atribuite bolii COVID-19 a trecut de 940.000. Statele Unite ale Americii, India și Brazilia rămân cele mai îndoliate națiuni.

Israelul devine, de vineri, prima țară care reintroduce carantina la nivel național. Cetățenii se vor putea deplasa doar pe o rază de 500 de metri de locuință. Pentru prima oară în istorie, Marea Sinagogă a Ierusalimului va fi închisă de Anul Nou Evreiesc.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că situația pandemică se înrăutățește masiv în Europa. Numărul infectărilor săptămânale a depășit recordul negativ din martie. În Cehia, s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri. În Franța, au fost depistate peste 10.000 de îmbolnăviri.

În România, cel mai recent bilanț a indicat 1.679 de noi infectări la 24.000 de teste efectuate și 27 de noi decese. 460 de bolnavi sunt la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății dă asigurări că spitalele au suficiente paturi pentru terapie intensivă. Nelu Tătaru sper ca platoul infectărilor să se mențină la 1.500 – 1.600 de cazuri. Potrivit ministrului, efectul redeschiderii școlilor se va vedea la finalul lunii septembrie.