Sarmale și dansuri populare la Seara Românească de la ITB Berlin

Seară cu dansuri tradiționale și bucate autohtone la standul României de la Târgul Internațional de Turism de la Berlin (Internationale Tourismus Börse – ITB), cel mai mare eveniment de profil din lume.

Pe scena amenajată lângă stand au dansat tineri membri ai ansamblului “Dor Românesc” din Bistrița-Năsăud, județ partener al ediției din acest an al Ministerului Turismului la ITB Berlin. Câțiva vizitatori străini au încercat să învețe pașii de dans.

În pavilionul care găzduiește standul României s-au auzit și câteva dintre cele mai cunoscute melodii populare românești precum “Mai ții minte, măi dragă Mărie” și “Mă dusei să trec la Olt”, cântate de Jezebel, artistă care reinterpretează muzica tradițională în stil rock, jazz și operă.

Cei prezenți la standul României – turoperatori români și străini, vizitatori, oficialități – s-au bucurat nu doar de muzica și dansurile românești, ci și de preparatele tradiționale. Din meniu nu au lipsit sarmalele cu mămăligă, micii și chifteluțele.

România, prezentă la ITB din 1970

Țara noastră participă la Târgul de Turism din capitala Germaniei, dedicat atât specialiștilor din domeniu, cât și turiștilor, încă din 1970.

Anul acesta, la standul României sunt prezenți 40 de expozanți: agenții de turism, consilii județene și asociații de promovare. Dacă unii expozanți încearcă să reînvie Mitul lui Dracula – așa cum este județul Bistrița-Năsăud, alții propun turiștilor experiențe inedite precum excursii ecvestre.

La stand au fost amenajate și două ateliere meșteșugărești, unde au loc demonstrații de încondeiat ouă și de olărit.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS