Sarbatori de iarna ca pe vremea boierilor: turistii sunt asteptati la Conacul Polizu, din judetul Iasi

Petrecerea de Revelion costă 70 de euro de persoană.

Între dealurile cu pomi fructiferi și viță de vie ale județului Iași, în localitatea Maxut, se află Conacul Polizu, fosta reședință de vară a familiei boierești Ghica. Domeniul este o oază de liniște și relaxare pentru turiști, care sunt așteptați într-un décor a la Belle Epoque, cu bucate alese.

Imobilul arată astăzi întocmai ca acum un secol și ceva. A fost renovat după planurile inițiale ale arhitecților aduși din Italia, afirmă Silvia Ștefănucă, manager de proiect al Conacului Polizu. Turiștii care ajung aici găsesc elemente de acum un veac plus confortul secolului nostru. (Audio 1)

În această atmosferă, turiștii pot petrece și sărbătorile de iarnă. Meniul pregătit pentru noaptea dintre ani reinventează câteva vechi rețete franțuzești din perioada în care boierii români împrumutau obiceiurile și năravurile francezilor. Petrecerea de Revelion costă aproximativ 70 de euro de persoană, în vreme ce un pachet turistic ce include și cazarea patru nopți pornește de la 500 de euro de cameră. (Audio 2)

Satul Maxut se află pe drumul care leagă orașul Iași de Botoșani, la aproximativ 16 kilometri de Cotnari.