Şarapova contestă decizia de suspendare la TAS

Maria Şarapova a reacționat imediat după ce a aflat verdictul Federației Internaționale de Tenis, care o suspendă doi ani din circuitul profesionist.

Rusoaica fostă lideră a clasamentului WTA anunță pe Facebook că forul mondial a cerut inițial o suspendare de 4 ani, însă tribunalul disciplinar a acceptat dovezilei ei, conform cărora nu a folosit în mod intenționat o substanță interzisă, pentru a-și îmbunătăți performanțele.

“Totuși, nu pot accepta această pedeapsă incorectă și grea. Voi face imediat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, declară Maria Şarapova, care adaugă și că datorită fanilor ei ce au susținut-o în ultimele luni, va lupta pentru a reveni pe terenul de tenis.

Odată cu suspendarea, jucătoarei ruse i-a fost retras și titlul câștigat la Australian Open în ianuarie, ea fiind obligată să returneze și premiul pe care la primit de la organizatorii turneului. Amintim Şarapova are 5 titluri de Grand Slam în palmares, ultimul cucerit în 2014 la Roland Garros în finala contra Simonei Halep.

De la începutul anului, când Forul Mondial Antidoping a adăugat Meldonium pe lista produselor interzise, peste 150 de sportivi, mai ales din Rusia, au fost testați pozitiv.

Această substanță, produsă în țările baltice, este un medicament care se adresa inițial bolnavilor cardiaci, dar care poate îmbunătăți destul de mult performanțele atleților, protejând împotriva stresului și accelerând recuperarea după efort fizic prelungit.