Şarapova ar putea reveni pe terenul de tenis la Wimbledon

Maria Şarapova ar putea reveni pe terenul de tenis la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Președintele Federației Internaționale de Tenis, David Haggerty anunță că a fost programată audierea ei disciplinară și decizia va fi comunicată cel mai probabil la începutul lunii iunie.

Conducătorul ITF susține că instanța de integritate a forului are nevoie de două sau 3 luni, pentru a o judeca pe rusoaica depistată dopată cu “Meldonium”, substanță interzisă de la începutul acestui an. Şarapova a fost suspendată provizoriu la 12 martie – după ce a recunoscut că a folosit acest medicament timp de 10 ani, la recomandarea medicilor.

Agenția Mondială Antidoping a anunțat săptămână trecută că ar putea ierta mai mulți sportivi care au luat “Meldonium”, pentru că nu are încă teste concludente privind timpii de eliminare a substanței din organism.

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie și 10 iulie, iar dacă-i va fi anulată suspendarea, Maria Şarapova ar putea evolua și la Jocurile Olimpice de la Rio, care încep la 5 august.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS