Confidenţialitate

Sarah Brightman se pregăteşte pentru 10 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Sarah Brightman va plăti aproximativ 52 de milioane de dolari pentru această misiune în spaţiu. Ea va decola de pe Terra la bordul unei capsule Soyuz, a dezvăluit Space Adventures, o companie americană cu capital privat, care organizează această misiune spaţială.

Sarah Brightman a ajuns în Rusia în această săptămână şi trebuia să înceapă joi un program de pregătire de nouă luni, însă a ales să amâne antrenamentul intensiv până săptămâna viitoare, pentru a-şi acorda suficient timp să îşi revină după o răceală, a precizat agenţia de presă rusă ITAR-TASS, citată de Mediafax.

Sarah Brightman, în vârstă de 54 de ani, va deveni astfel cel de-al optulea turist spaţial şi primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital, un laborator de cercetări ştiinţifice în valoare de 100 miliarde de dolari, situat la o altitudine de 420 de kilometri deasupra Pământului.

Până în prezent, un singur turist spaţial, cofondatorul grupului Microsoft Charles Simonyi, a efectuat două călătorii în spaţiu.

După retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, în anul 2011, capsulele Soyuz au un program de zbor extrem de aglomerat, întrucât sunt singurele vehicule spaţiale care pot să transporte astronauţi la bordul ISS.

Cel mai recent turist spaţial care a ajuns pe ISS a fost Guy Laliberte, fondatorul companiei Cirque du Soleil, care a petrecut 11 zile la bordul staţiei în 2009, contra sumei de 35 milioane de dolari.