Confidenţialitate

7 viceprimari sau consilieri locali, declarați incompatibili de ANI | AUDIO

Șapte viceprimari sau consilieri locali au fost declarați incompatibili cu o funcție publică de Agenția Națională de Integritate. Dintre aceștia, 6 au câștigat noi mandate la alegerile din 27 septembrie.

Aceștia pot ataca în instanță aceste rapaorte ale Agenției Naționale de Integritate, iar până la decizii definitive ale instanțelor pot ocupa funcțiile pentru care au fost aleși.

În cazul lui Liviu Alexandru Albu, PSD, care a câștigat în urmă cu o săptămână funcția de primar al comunei Lipovu din județul Dolj, Agenția Națională de Integritate a observat că începând cu anul 2016 a avut funcția de viceprimar, dar a făcut și afaceri cu municipalitatea, în calitate de titular al unei întreprinderi individuale.

Un alt caz este cel al viceprimarului comunei Vernești, județul Buzău. Titus Ciauș, din partea PSD, a mai câștigat un mandat de consilier local, însă ANI notează că în anul 2017 a semnat o dispoziție prin care se numea coordonator activități în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, lucru interzis prin legea pentru asigurarea transparenței în exercitarea funcțiilor publice.

Constantin Lucian, viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța  este declarat acum incompatibil pentru că  în perioada 1 mai – 31 iulie 2019, simultan cu exercitarea mandatului de viceprimar, ar fi  desfășurat- potrivit ANI- activități plătite, în baza unui contract civil. El a câștigat un nou mandat de consilier local din partea PSD.

În cazul lui Adrian Claudiu Baia, viceprimar al comunei Cenei, județul Timiș, Agenția Naționala de Integritate constată: În perioada mandatului 2016 – 2020 a exercitat simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, ceea ce îl face incompatibil cu o funcție publică.   A câștigat un nou mandat din partea Alianței pentru Cenei.

Pentru Vergilia Deaconu, și ea aleasă din nou consilier local al comunei Țițești, județul Argeș, din partea PNL, ANI constată conflict de interese administrativ.

La fel și pentru Romulus Zisu, consilier local ales din nou din partea PNL al comunei Comana, județul Constanța.

Agenția Națională de Integritate l-a mai declarat incompatibil și pe Florentin Andreiță, care a candidat la primăria Mateești din partea PNL, dar a pierdut alegerile din 27 septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu