Şapte staţii meteo pe A 2 şi DN 22 vor monitoriza temperatura, vântul şi precipitaţiile

Şapte staţii meteorologice au fost instalate, marţi, pe Autostrada Soarelui şi pe Drumul Naţional 22 pentru a monitoriza temperatura, viteza şi direcţia vântului, umiditatea şi cantitatea de precipitaţii, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, s-a înfiinţat o linie telefonică unică între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa şi mai multe inspectorate pentru situaţii de urgenţă, pentru a se asigura intervenţia promptă a drumarilor la diferite evenimente rutiere.

Şase dintre aceste staţii au fost montate pe Autostrada Soarelui, iar una pe DN 22 la Tariverde, la kilometrul 252+500.

”Accesul la datele transmsie de staţiile instalate se face printr-o componentă software cu ajutorul căreia se pot configura şi alerte sms pentru diverşi parametri măsuraţi de către acestea”, anunţă CNAIR.

De asemenea, a fost înfiinţată, în cadrul Dispeceratului DRDP Constanţa, a unei o linii telefonice unice pentru colaborarea directă cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă de pe raza direcţiei, respectiv I.S.U. “Dobrogea” Constanţa, I.S.U. Brăila, I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, I.S.U. “Delta” Tulcea, I.S.U. „Barbu Catargiu” Ialomiţa.

Scopul înfiinţării acestei linii telefonice este de comunicare rapidă şi intervenţie operativă în cazul evenimentelor rutiere ce necesită asistenţă din partea DRDP Constanţa, respectiv semnalizare rutieră sau îndepărtare obstacole de pe partea carosabilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS