Confidenţialitate

Șapte companii luptă pentru licențele de cazinou din Macao (P)

Perioada de depunere pentru noile concesiuni de cazinouri din Macao s-a încheiat cu șapte operatori care se luptă pentru șase licențe disponibile.

Guvernul va acorda prioritate ofertelor concentrându-se pe turiștii străini și pe diversificarea non-jocurilor de noroc. Sectorul jocurilor de noroc din Macao continuă să stagneze pe măsură ce furnizorii de cazinouri se mută iar forța de muncă se micșorează.

La sfârșitul lunii iulie, guvernul RAS Macao a anunțat o nouă rundă de licitație publică pentru concesiunile de cazinouri pentru următorii 10 ani. Conform liniilor directoare nou implementate, operatorii vor putea concura pentru șase licențe de până la zece ani. Perioada de aplicare s-a încheiat pe 14 septembrie cu șapte potențiali solicitanți, ceea ce înseamnă că o singură companie ar putea să nu primească licența.

Guvernul speră să atragă turiști străini

De la scrierea acestui articol, Wynn Macau, MGM, Sands China, SJM Holdings, Galaxy Entertainment, Melco Resorts și GMM Limited și-au depus cererile de licență pentru cazinou. Un comitet special va analiza fiecare ofertă în detaliu, acordând prioritate propunerilor care se concentrează pe dezvoltarea pieței externe, responsabilitatea socială și investițiile care nu sunt legate de jocurile de noroc.

Guvernul Macao va anunța până la șase câștigători până la începutul lunii decembrie. Operatorii aleși se vor confrunta cu legislația recent actualizată pentru a ajuta la creșterea controlului de reglementare și a supravegherii cazinourilor.

Noile măsuri introduc cerințe de venit minim și limite formale de masă. Operatorii trebuie să atingă un prag minim anual de venituri de 564 milioane USD. O singură masă de joc va trebui să câștige cel puțin 870.000 USD, în timp ce pragul pentru aparatele de jocuri individuale este de 37.112 USD. Operatorilor licențiați li se va permite să opereze până la 12.000 de sloturi și 6.000 de mese.

O intrare neașteptată a crescut tensiunile

Wynn Macau a fost prima companie care a depus o cerere de reînnoire a licenței. Brațul chinez al Wynn Resorts are o șansă solidă de a continua să opereze în Macao datorită prezenței sale îndelungate în zonă și capacității de a atrage clienți internaționali.

SJM Resorts și Melco, ambii deținători existenți de licență, au fost printre ultimii care au aplicat din nou, ceea ce înseamnă că toți operatorii de cazinou cărora li se permite în prezent să-și ofere serviciile în Macao și-au predat cererile.

Una dintre intrări a venit ca o surpriză. GMM Limited, asociată cu gigantul malaezian al jocurilor de noroc Genting, s-a alăturat, de asemenea, la licitația publică. Compania nu are în prezent o prezență în Macao, ceea ce înseamnă că dacă va câștiga unul dintre cele șase locuri, va înlocui un operator existent.

Macao se confruntă cu vremuri dificile

Mișcarea GMM adaugă o tensiune substanțială procesului de reînnoire a licenței. Indiferent cine iese învingător, companiile alese vor trebui să traverseze o perioadă dificilă pentru Macao, deoarece zona continuă să rămână în urma Singapore și Filipine.

Forța de muncă din industria jocurilor de noroc din Macao a scăzut cu peste 2.000 de la an la an, semnalând o perioadă de stagnare continuă. Câțiva furnizori de cazinouri de profil au decis, de asemenea, să se mute din centrul de jocuri de noroc în declin, nedorind să suporte pierderi tot mai mari.

Guvernul de la Macao speră că noile licențe vor stimula sectorul neclintit al jocurilor de noroc și vor diversifica atracțiile turistice, dar proiecțiile pe termen scurt și mediu nu sunt de bun augur.

Joacă la cel mai recomandat cazinou din România: https://www.princesscasino.ro/