Confidenţialitate

Șapte companii, amendate de ANRE pentru că au emis facturi la energie cu întârziere

ANRE a amendat șapte companii pentru întârzierea emiterii facturilor de energie. În urma controalelor la principalii furnizori de energie electrică, sancțiunile s-au ridicat la 380.000 de lei.

Inspectorii ANRE au verificat modul în care, între 1 aprilie si 30 septembrie, furnizorii și-au respectat obligația de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienții finali.

S-a descoperit însă că aceștia au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare.

Cea mai mare amendă a primit-o Electrica Furnizare – 120.000 lei, urmată de Hidroelectrica – 70.000 lei și CEZ Vânzare – 60.000 lei.

E.ON Energie România și Enel Energie au primit câte 50.000 lei amendă iar Enel Energie Muntenia – 30.000 lei.

ANRE spune că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale și să sancționeze companiile care afectează drepturile consumatorilor de energie electrică și gaze naturale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Furnizorii de electricitate spun că nu mai au de unde să cumpere energie pentru că așteaptă ca Guvernul să modifice condițiile de achiziție de curent | AUDIO