Confidenţialitate

Săptămânile modei de la Paris şi Milano, în format virtual

Săptămâna modei pentru bărbaţi de la Paris, care va avea loc în perioada 9 – 13 iulie, va avea un format virtual, la fel ca şi Săptămâna modei de la Milano.

Decizia este un răspuns direct la recomandările de distanţare socială şi restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei la nivel mondial.

Evenimentul, care va include colecţii pentru primăvara/ vara anului 2021, va fi structurat în jurul unei platforme online dedicate, a anunţat Federation de la Haute Couture et de la Mode. Fiecare casă de modă va fi reprezentată sub forma unui film creativ.

Şi Săptămâna modei pentru bărbaţi de la Milano a suferit modificări de organizare. Astfel, după ce a fost amânată din iunie la jumătatea lunii iulie, organizatorii au anunţat că evenimentul va avea un format digital, pentru a evita răspîndirea noului coronavirus, a anunţat Camera Nazionale della Moda Italiana, organizatorul evenimentului, potrivit Reuters.

Brandurile îşi vor prezenta colecţiile pe o platformă online, cu conţinuturi foto şi video, potrivit unui calendar care va fi anunţat curând.

Decizia a fost luată pentru a ajuta companiile de modă să ajungă la clienţi şi să îşi promoveze produsele fără a risca infectarea cu coronavirus.

La sfârşitul lunii aprilie, şi organizatorii Săptămânii modei de la Londra au anunţat că vor muta evenimentul în online. Noul format al Săptămânii modei de la Londra va continua până în aprilie 2021, iar platforma digitală va putea fi accesată din 12 iunie până în aceeaşi lună a anului viitor.

Decizia este un răspuns direct la recomandările de distanţare socială şi restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei la nivel mondial.