Confidenţialitate

Săptămâna viitoare încep înscrierile la grădinițe. Ce acte le trebuie părinților | AUDIO

Anul acesta, părinții care își dau pentru prima oară copilul la grădiniță pot trimite și online datele necesare pentru înscrierea celor mici.

Vor fi nevoiți să treacă totuși pragul unității de învățământ, pentru a semna fișa de înscriere – a spus la Europa FM, Maria Manea, inspector școlar adjunct în București.

Ea le-a răspuns și părinților care se așteptau să găsească acest document pe site-ul Inspectoratului Școlar:

“Înscrierea se poate realiza online sau telefonic. Se oferă datele solicitate de către unitatea de învățământ, iar aceasta înscrie datele într-o bază, care va genera automat fișa de înscriere. Părinții trebuie ulterior să o valideze în perioada 8-26 iunie, prin prezența lor fizică în unitatea de învățământ. Vor veni să semneze această cerere după ce unitatea de învățământ va realiza în prealabil o planificare a planificare a prezenței părinților în spațiul școlii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alice Gîțan, directoarea Grădinței Ciupercuța din sectorul 4 al Capitalei, a spus la Europa FM ce date le sunt solicitate părinților care doresc să își înscrie copilul la grădiniță:

“Vor fi solicitate datele copilului, inscusiv CNP-ul, fiindcă aceste date sunt introduse într-o aplicație națională de înscriere a copiilor. Bineînțeles că vom cere și un număr de telefon și în acea fișă de înscriere vor exista maximum trei opțiuni. Părinții pot opta pentru trei unități de învățământ”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă sunt mai mulți copii decât numărul locurilor disponibile, la departajare vor avea proritate copii orfani ed ambii părinți, cei care provin din familii monoparentale și cei cu anumite afecțiuni.

Fiecare grădiniță are și criterii specifice de departajare – spune directoarea Grădiniței Ciupercuța din sectorul 4:

“Domiciliul părinților. Dar nu poți să respingi dosarul că face trei pași până a intra în grădiniță. Locul de muncă al părinților, să fie în apropiere. Existența unor frați sau surori în unitățile de învățământ din proximitate. Adică avem lângă noi și o creșă și o școală generală. Sunt copii care au frați la acea școală generală. Cu adeverință de acolo, intră pe criteriul specific”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Odată cu semnarea fișei de înscriere a copilului la grădiniță, părinții vor depune, între altele, și copii după certificatul de naștere al copilului și actele lor de identitate.