Confidenţialitate

Sancțiuni la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

Medicii de la Spitalul Curtea de Argeș au încălcat mai multe proceduri în cazul copilului de 7 ani, care a murit la mai puțin de 24 de ore de la internare.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a amendat unitatea cu 10.000 de lei pentru management defectuos. 2 dintre medicii care au acordat asistență copilului au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

O altă concluzie: copilul trebuia trimis la un alt spital, spune spune doctorul Adrian Stoica, director adjunct la DSP Argeș:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, precizează că medicul radiolog putea fi chemat de acasă pentru a-i face o radiografie copilului, însă acest lucru nu s-a întâmplat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Câteva zeci de persoane au protestat, astăzi, la spitalul din Curtea de Argeș față de indiferența cu care sunt tratați pacienții.

Între cei prezenți au fost și părinții, dar și rudele băiatului.

Familia copilului de 7 ani cere să se facă dreptate în acest caz, iar cei care au greșit să plătească.

Băiatul ar fi avut șanse de supraviețuire dacă i s-ar fi făcut analize de sânge sau o simplă radiografie la plămâni. Șeful Serviciului de Medicină Legală Argeş Dan Manu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

        Copilul nu suferea de enterocolită, așa cum fusese diagnosticat de medicii de la Curtea de Argeș. Avea o gravă infecție la plămâni și inimă, care i-a propvocat decesul.

Procurorii au deschis dosar penal pentru omor din culpă, rele tratamente și neglijență în serviciu.