Sancțiuni date de jandarmi și polițisti suporterilor români și polonezi, după meciul România – Polonia

Jandarmii bucureșteni au dat 10 amenzi suporterilor violenți care s-au încăierat vineri seara, după meciul România – Polonia. Șase polonezi si patru romani au fost amendați. În plus, celor 10 suporteri li s-a interzis accesul pe arenele sportive de la noi din țară pentru o perioadă de timp cuprinsa intre 6 luni 1 un an de zile.

Cele 10 amenzi ale jandarmeriei au fost aplicate pentru participare la încăierare, consum de băuturi alcoolice şi pătrunderea în arena sportivă în stare de ebrietate. În acelasi timp, alte 5 persoane sunt cercetate pentru ca au intrat pe stadion cu materiale pirotehnice.
Si Politia Capitalei a luat masuri. Sapte suporteri, doi polonezi și cinci români, reținuți în urma incidentelor de pe Arena Națională au primit control judiciar din partea anchetatorilor.

Cetățenii polonezi se pot întoarce în țara lor, însă nu mai au voie să participe la competiții sportive in Romania.

Patru suporteri, dintre care doi români, un polonez şi un suedez, au ajuns, vineri, înainte sau după meciul România – Polonia, la spitalele Floreasca şi “Sfântul Pantelimon”. Doi erau în stare de ebrietate, unul avea un traumatism la o mână după ce a căzut şi un altul pentru că a fost lovit în cap cu un scaun. Niciunul nu a ramas internat in spital.

Meciul de pe Arena Națională a fost întrerupt azi noapte în prima repriză, din cauza unor altercații între fanii dinamoviști și cei polonezi.

Ei s-au luat la bătaie, și au aruncat în teren cu torțe și petarde. Jandarmii au intervemit imediat. La fel și echipe medicale. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a trimis peste 70 de medici, asistenţi şi voluntari, la cele şapte cabinete medicale şi pe stadion.
In total, au fost 14 persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS