San Sebastian, Capitală Culturală Europeană în 2016

În 2016, orașul spaniol San Sebastian este Capitala Culturală Europeană, titlu pe care îl împarte cu orașul polonez Wroclaw.

 

San Sebastian sau Donostia se află în Țara Bascilor, la doar 60 de kilometri de granița cu Franța. De altfel, i se mai spune orașul-francez al Spaniei. Ca să ajungi din București în San Sebastian, trebuie să zbori până la Madrid și de acolo spre destinația noastră. Așadar, durata unui zbor este de 6-7 ore. Însă merită tot efortul pentru că este unul dintre cele mai cochete orășele ale Spaniei.

 

Plajele în sine sunt un obiectiv turistic. Dintre acestea se detașează Playa de la Concha sau Plaja Scoicii, o plajă luxoasă, așezată chiar în golful care deserveşte oraşul spaniol. O altă plajă cu nisip fin și apă limpede este Playa de Ondarreta. În secolul al 19-lea, imediat după ce San Sebastian a căpătat statutul de stațiune, Casa Regală a Spaniei și-a ridicat aici reședința de vară.

 

În San Sebastian avem și munte, așa că turiștii pot sta la plajă sau pot porni în drumeții montane.

 

Plimbarea poate continua cu centrul vechi al orașului, locul în care se află și principalele obiective turistice. Facem o incursiune pe străzile înguste, de-a lungul cărora se află magazine de artizanat, terase și restaurante.

 

Ca în toată Spania, gastronomia este excelentă. San Sebastian este locul perfect pentru gurmanzi. În restaurante, vor găsi mai ales preparate din pește și fructe de mare. Pentru a descoperi toate aceste savori, pot opta pentru un tur gastronomic al orașului.

 

Pe de altă parte, un tur cultural al orașului ar trebui să includă Palatul Miramar, un simbol al oraşului, și “Palacio de la Diputacion”, care găzduieşte, printre altele, o colecţie de artă, precum și Catedrala Bunului Păstor – cea mai mare din oraş.

 

Pentru cei super activi, care mai au energie după ce au explorat orașul, San Sebastian este sinonim cu sportul în aer liber. De-a lungul plajei sunt amenajate piste pentru cei care practică jogging-ul, dar și piste pentru bicicliști.

 

sursa foto: lonelyplanet.com

Articole Similare