Samsung Galaxy S5, lansat

Lansarea a avut loc la Târgul Internaţional de Telefonie din Barcelona.

Cele mai noi telefoane inteligente, cele mai noi gadgeturi şi aplicaţii pentru telefonia mobilă se găsesc, zilele acestea, într-un singur loc: Târgul Internaţional de Telefonie din Barcelona.

7 mii de expozanți se întrec în a-și prezenta noutățile în acest domeniu.

Sud coreenii au lansat oficial mult asteptatul telefon Samsung Galaxy S5. Noul model de smartphone este dotat cu sistem de protecţie biometrică. Cu alte cuvinte, va putea fi deschis de posesor cu ajutorul amprentei.

Avand capabilitate 4G, este primul telefon din lume cu un senzor pentru măsurarea ritmului cardiac și are mai multe aplicații pentru fitness.

Rezistent la apă şi praf, are cel mai rapid autofocus pentru un telefon, bateria aparatului rezistă la 10 ore de navigare pe internet, 12 ore de video și 24h în stand-by.

S5 va fi disponibil din aprilie. Preţul nu este deocamdată cunoscut.

Tot la Barcelona, Nokia a lansat o gamă de telefoane inteligente ieftine. Compania finlandeză a optat, în premieră, pentru sistemul Android. Gama telefoanelor Nokia X are preţuri cuprinse între 125 și 150 de dolari.

Și Netscape, compania care a dezvoltat browserul Mozzila, este hotărâtă să intre pe piața telefoanelor inteligente. Grupul a semnat un parteneriat cu un producător chinez de cipuri low-cost.