SALVAMONT: Risc crescut de avalanșe în toate masivele montane

Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă: este RISC CRESCUT de avalanșe în toate masivele montane.

În stațiunile din Valea Jiului, salvamontiștii spun că stratul de zăpadă nou depus este extrem de instabil – după cum transmite corespondentul Europa FM, Marius Mitrache.

“Pentru acest weekend se anunţă ninsori şi creşteri ale temperaturii în majoritatea masivelor montane din ţară, iar stratul nou de zăpadă depus în ultimele zile, cu siguranţă, va fi extrem de instabil. Doritorii de drumeţii montane nu trebuie să renunţe la echipamentul de iarnă şi să solicite informaţii echipelor Salvamont privind nivelul riscului de producere a avalanşelor şi starea traseelor pe care doresc să le abordeze”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont.

În toate masivele montane ninge, iar vizibilitatea este scăzută.

“Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile”, se mai arată în postarea Salvamont.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS