Salonul Imobiliar București, la Palatul Parlamentului

Peste 10.000 de unităţi locative din toate zonele Bucureştiului, precum şi locuinţe de vacanţă, fac parte din oferta celor peste 100 de expozanţi la cea de-a cincea ediţie a Salonului Imobiliar Bucureşti, care începe vineri la Palatul Parlamentului.

În premieră vor fi expuse şi oferte imobiliare din Dubai, prin intermediul brokerului Alman Almanarat, care va expune pentru prima dată pe piaţa din România la Palatul Parlamentului.

Organizatorii precizează că, potrivit Fondului Naţional de Garantare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, prezentate la solicitarea SIB, în cadrul programului guvernamental ‘Prima Casă’, din plafonul distribuit la începutul anului 2018 au mai rămas disponibile doar 25% din fonduri.

Cu ocazia SIB, va fi lansată oferta Atria Urban Resort, proiectul de proporţii dezvoltat de SIF Moldova şi Cityring în zona lacului Străuleşti, cu o investiţie totală de peste 100 de milioane euro. Noul proiect se construieşte în vecinătatea Colosseum Retail Park, pe un teren de nouă hectare. Atria Urban Resort va pune la vânzare apartamente din prima fază, respectiv un total de 160 de unităţi (studiouri, cu două şi trei camere), un parc privat şi o piscină dedicată rezidenţilor. Acestea sunt deja în construcţie şi urmează să fie livrate în trimestrul III din 2019.

De asemenea, Sud Rezidenţial lansează la SIB Top House Residence o dezvoltare de 500 de unităţi locative în cadrul Metalurgiei Park Residence. Noul proiect este compus din trei imobile cu apartamente începând de la 55 până la 110 metri pătraţi. Pe lângă parcările supraterane va fi amenajată o parcare supraetajată de mari dimensiuni.

Un alt proiect care se lansează în cadrul SIB este Spazio Residence, un ansamblu rezidenţial cu un total de 336 de apartamente în zona Bragadiru. Proiectul este o investiţie a Water Systems International, parte a unui grup de firme activ în cele mai dinamice sectoare de activitate, de la comerţul cu materiale pentru instalaţii termice, sanitare şi electrice, la construcţii şi real estate.

Welcome Home, prima agenţie de project management imobiliar adresată persoanelor fizice care doresc să îşi construiască o casă, va expune în premieră la SIB. Agenţia oferă servicii pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov şi poate prelua integral sau doar o parte din proces: identificarea terenului (selectarea de oferte în funcţie de buget, suprafaţă şi zona dorită), proiectare (selectarea unui plan arhitectural din baza de date sau proiectare customizată), acte (dosar vânzare cumpărare-teren, certificat de urbanism, studiu geotehnic, obţinerea avizelor şi a autorizaţiei de construcţie), contractul cu antreprenorul general şi supervizarea etapelor de construcţie, incluzând aici sistemele de automatizare pentru casa inteligentă, proiect de design interior, peisagistică şi curăţenia finală.

Totodată, Salonul Imobiliar Bucureşti este singurul târg de profil unde expun şi agenţiile imobiliare cu oferte din piaţa veche, inclusiv locuinţe de închiriat.

„Este o bună ocazie pentru cei care îşi caută o garsonieră la început de an universitar să studieze ofertă din cadrul târgului”, susţin organizatorii.

Programul de vizitare a târgului va fi vineri, între 12.00 şi 19.00 (ultima oră de intrare 18.00), sâmbătă, între 10.00 şi 19.00 (ultima oră de intrare 18.00), şi duminică, între 10.00 şi 18.00 (ultima oră de intrare 17.00).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS