Salariul minim ar putea crește mai devreme de 1 ianuarie

Salariul minim ar putea crește mai devreme de 1 ianuarie, a anunțat Ministrul Finanțelor – Eugen Teodorovici, aseară la postul public de televiziune.

„Cel târziu de la 1 ianuarie 2019 (va creşte salariul minim pe economie – n.r). Discutăm la Finanţe. La Ministerul de Finanţe eşti obligat să faci o analiză pe fiecare posibilitate. Analizăm absolut tot. Şi un astfel de scenariu. O să discutăm în Guvern. Sunt şanse. Este o decizie care se va lua în urma unei analize pe care Ministerul de Finanţe o face, o discutăm în Guvern”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă sunt şanse ca salariul minim să crească la 2.050 lei la final de an, ministrul Finanţelor a răspuns: „Da. Am spus cel târziu (la 1 ianuarie 2019, n.r.). Dacă am spus cel târziu, e implicit că poate fi mai devreme. Când mai devreme? Vedem care sunt calculele, propuneri. Se face această analiză la Finanţe”.

Totodată, Eugen Teodorovici, a mai afirmat că se va şti exact de unde vor veni sumele după rectificarea pe care Guvernul intenţionează să o facă în noiembrie.

În prezent, salariul minim este de 1.900 lei brut/lună.

10oct-08 Teodorovici crestere salariu minim mai devreme 29s

Astăzi, principalul punct pe ordinea de zi a ședinței de guvern este dezbaterea proiectului noi legii a pensiilor.

Ministrul Finanțelor – Eugen Teodorovici a vorbit și de câți bani va fi nevoie pentru a acoperi creșterile pensiilor din următorii ani.

10oct-08 Teodorovici legea pensiilor 32s

Vă reamintim, de la ora 11, pensionarii ies azi în stradă, în fața Guvernului pentru a protesta față de noua Lege a pensiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS