Salariile prea mari, posibila motiv pentru lipsa investitiilor la RADET

Primarul Capitalei susține că Guvernul va repune săptămâna viitoare pe ordinea de zi fuziunea RADET cu ELCEN, după ce, miercuri, Executivul a amânat acestă fuziune care ar permite ștergerea datoriilor regiei de termoficare și deblocarea situației care a condus la oprirea căldurii în București în luna octombrie.

Guvernul a explicat amânarea fuziunii prin faptul că Primăria Capitalei nu a depus la dosar un punct de vedere tehnic privind fuziunea RADET cu ELCEN. Primarul Capitalei consideră că acest lucru putea fi cerut cu multe luni în urmă, dar Guvernul a așteptat până în ultima clipă tocmai pentru a tergiversa fuziunea.

Marți, liderul sindical de la RADET, Ioana Stoica, a avertizat că bucureştenii ar putea rămâne de la 1 ianuarie fără căldură, din cauza datoriilor de peste un miliard 226 de milioane de lei pe care Primăria Capitalei le-ar avea către RADET. Aceste datorii ar fi cele care nu permit investiții în infrastructura veche de peste 50 de ani.

Întrebat despre aceste datorii, Sorin Oprescu a declarat la Interviurile Europa FM că lipsa investițiilor ar putea fi explicată și prin salariile mari pe care le au angajații RADET.

Salariu mediu la RADET este 30-31 de milioane’ a spus Sorin Oprescu.

Primarul General spune că imediat ce Guvernul va aprova fuziunea RADET cu ELCEN, regia de termoficare va fi restructurată.

(VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A INTERVIULUI)