Salariile minime în construcții vor crește la 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2019

Printre măsurile prevăzute de noua Ordonanță de Guvern votată vineri seara, dar nepublicată în forma finală până la această oră, s-a decis ca salariile minime în construcții să crească la 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2019, iar taxele pe muncă să fie reduse la jumătate.

Viorica Dăncilă a anunţat că OUG prevede şi „majorarea de la 1 septembrie, deci cu trei luni în avans, a punctului de pensie şi a pensiei minime astfel: punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, iar pensia minimă de la 640 de lei la 704 lei”.

„Un alt punct din această ordonanţă prevede devansarea aplicării creşterilor salariale pentru cadrele didactice din anul 2022, la 1 septembrie 2020, aşa cum am convenit în acordul semnat la Alba Iulia cu sindicatele din învăţământ.

Alt punct prevede acordarea voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei şi în anul 2019 tuturor angajaţilor din sectorul public. Am văzut că acest lucru are un impact pozitiv, atât pentru populaţie, cât şi pentru operatori, pentru cei care au investit în turism şi care anul trecut s-au bucurat de această prevedere”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, vineri seara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS