Confidenţialitate

Salariaţii cu copii ar putea avea zile libere când se închid şcolile (AUDIO)

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor s-a aflat astăzi un proiect de lege iniţiat de PSD, care îi obligă pe angajatori să le dea liber salariaţilor cu copii atunci când se închid şcolile.

Proiectul urma să primească astăzi votul final, dar a fost retrimis la comisii pentru o săptămână.

Proiectul, iniţiat în martie anul trecut, prevede că zilele libere se acordă doar părinţilor de copii cu vârsta până în 12 ani.

Doar unul dintre părinţi ar urma să beneficieze de zile libere pe toată perioada în care autorităţile decid închiderea şcolilor, fie ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, fie a unor situaţii extreme, cum ar fi în prezent răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Zilele libere se acordă la cerere, iar dacă se constată că ambii părinţi au depus o astfel de solicitare, vor pierde definitiv posibilitatea de a beneficia pe viitor de o astfel de facilitate.

Firmele sunt obligate să plătească aceste zile libere, fără a avea posibilitatea decontării de la stat a acestor bani.

Cu alte cuvinte, salariatul este în continuare plătit pentru zilele în care stă acasă cu copilul, chiar dacă nu vine la lucru.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România nu susţine acest proiect, a precizat la Europa FM, Cristian Pârvan, secretar general al asociaţiei:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Munca de acasă nu este o soluţie decât pentru unele companii –aminteşte Cristian Pârvan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Proiectul va intra la vot final, după ce, timp de o săptămână va fi reexaminat în comisiile de specialitate din Parlament.