Confidenţialitate

Sala Mare a Teatrului Național București a primit numele actorului Ion Caramitru

Sala Mare a Teatrului Național București se numește de joi, 16 septembrie, Sala Ion Caramitru, în memoria marelui actor trecut în neființă luna aceasta.

La dezvelirea noului nume al sălii au participat membri ai familiei actorului, premierul și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

A fost un privilegiu să pot participa astăzi la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, în Sala Ion Caramitru. Alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru am făcut un gest de normalitate. Astfel, ne asigurăm că moștenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generațiile viitoare”, a anunțat joi pe Facebook ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Acesta a spus că Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenței și a schimbat realitatea cunoscută: „Numele său este strâns legat de patrimoniul românesc și de modul în care astăzi ne raportăm la păstrarea și valorificarea lui, de UNITER al cărei președinte a fost ales chiar din 1990 de la constituirea acestei uniuni teatrale, dar și de Gala pe care o prezenta în fiecare an și, nu în ultimul rând, de Revoluția din 1989”.

Ion Caramitru a încetat din viață pe 5 septembrie la vârsta de 79 de ani. A fost director al TNB timp de 16 ani.