BARCELONA: Sagrada Familia, redeschisă

Catedrala Sagrada Familia a fost redeschisă, într-o primă fază pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul, relatează Reuters.

Vizitatorii au putut face fotografii după ce arhiepiscopul Barcelonei, Juan Jose Omella, i-a însoțit într-un tur al bisericii.

Proiectată de arhitectul Antoni Gaudi, basilica a fost închisă acum aproape patru luni. Însă, pentru următoarele două weekend-uri, edificiul va fi deschis doar lucrătorilor din domeniul sănătății, poliției și ONG-urilor.

Scopul este recunoașterea și omagierea locuitorilor din Barcelona, ​​„în special celor care au fost în prima linie, care luptă și lucrează pentru a preveni Covid-19”, se arată într-o declarație de pe site-ul basilicii.

„Este pentru prima dată când am fost și pentru mine reprezintă un cadou, un cadou pentru efortul și orele pe care le-am depus în ultimele luni, așa că sunt recunoscătoare”, a spus Virginia Martinez, medic în orașul Terrassa. „Este o recunoaștere a muncii noastre și ce este mai bine decât vizitarea unui monument ca acesta?”.

O a doua etapă va permite accesul gratuit al locuitorilor Barcelonei, iar abia într-o a a treia etapă acceesul turiștilor autohtoni și străini va fi permis.

Început în 1882, Sagrada Familia este a șasea cea mai vizitată atracție turistică din lume, potrivit TripAdvisor.

Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus și 28.385 de decese, conform datelor ministerului sănătății, ceea ce o face una dintre țările cele mai afectate din Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS