Sagrada Familia, cea mai impresionantă biserică din lume – GALERIE FOTO

Poate cea mai impresionantă biserică din lume, Sagrada Familia, un templu închinat Sfintei Familii, este gândită de arhitectul catalan Antoni Gaudí.

Sagrada Familia, cea mai cunoscută lucrare a lui Gaudí, supranumit „arhitectul lui Dumnezeu” datorită creaţiilor sale inspirate din religia romano-catolică, poartă numele oficial de Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Deşi a început să fie construită în anul 1882, 135 de ani mai târziu, în 2017, Sagrada Familia mai are nevoie de încă câţiva ani până să fie gata.

Iniţial, se estima un termen de câteva sute de ani pentru a fi finalizată, luându-se în calcul tehnicile de construcție de la acea vreme.

Gaudí ar fi glumit atunci: „Clientul meu nu se grăbește”. În prezent termenul estimat este anul 2026.

În schiţele lui Gaudí, biserica are 18 turnuri, reprezentând pe cei 12 apostoli, cei patru evangheliști, Sfânta Fecioară și, cel mai înalt turn, pe Iisus Hristos.

Turnul lui Iisus va fi montat în centru şi va avea în vârf o cruce uriașă. Arhitectul-şef al catedralei, Jordi Fauli, şi-a exprimat speranţa că turnurile vor fi gata în 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Gaudí.

Sagrada Familia devenise pentru Antoni Gaudí un proiect care avea să se extindă până la sfârşitul vieţii sale.

Pe măsură ce lucra la această bazilică, Gaudí devenea din ce în ce mai pios, până când, în 1910, abandonează celelalte lucrări pentru a se ocupa doar de impresionanta catedrală.

În anul 1926, Antoni Gaudí a fost lovit de un tramvai în timp traversa strada şi a murit câteva zile mai târziu la spitalul săracilor din Barcelona, pe 10 iunie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS