Confidenţialitate

Să ne amintim de Draga Olteanu Matei

Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 87 de ani.

Ea fusese internată recent în stare gravă, cu hemoragie digestivă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

„Talent remarcabil, temperament scenic viguros, personalitate distinctă a unei promoţii unice, Draga Olteanu Matei a plecat să reîntregească faimoasa distribuţie a unei generaţii apreciate a fi ‘de Aur’ a teatrului românesc” transmit reprezentanții Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti într-un mesaj pe Facebook.

Ei amintesc că, în teatru, Draga Olteanu Matei a fost dedicată unei singure scene, cea a Naţionalului bucureştean, unde a interpretat peste 50 de roluri.

Una dintre cele mai apreciate creaţii ale sale a fost Coana Chiriţa, personaj pe care l-a transpus şi pe marele ecran.

„Draga Olteanu Matei lasă o moştenire culturală în urma ei şi acest lucru dă publicului o alinare după plecarea acesteia”, consideră actriţa Medeea Marinescu.

Ea precizează că primele amintiri cu Draga Olteanu Matei le are de la vârsta de trei ani când a jucat în filmul “Iarna bobocilor” în rolul fiicei a Varvarei, intepretată de actrița care a încetat din viața noaptea trecută.

Draga Olteanu Matei fost Societară de onoare a Teatrului Naţional şi Cetăţean de onoare al orașelor Bucureşti şi Piatra Neamţ.

În 2014, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia, artista a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.