Confidenţialitate

”Să fim oameni – Uniți pentru familie”, un manifest muzical pentru familia formată dintr-o femeie și un bărbat a devenit viral – VIDEO

Piesa ”Să fim oameni – Uniți pentru familie”, lansată sâmbătă, a intrat în topul trending de pe YouTube. În contextul pregătirii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituția României ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, în loc de cea dintre soți, piesa militează pentru familie.

Încă de la început se poate vedea pe o plăcuță de lemn scris ”Familie = bărbat+femeie”.

”Oameni, hai să facem oameni. Nu uitați, numai așa vom exista”, cântă în cor Alin și Emima Timofte, Alin și Florina Jivan, Emma și Cristi Repede , Otto și Dana Pascal, Naomi și Marcelle Poaty- Souami, Adi Kovaci și George Ciurdas.

Canalul de YouTube pe care a fost încărcată piesa are preponderent melodii religioase.

Referendumul care nu schimbă nimic

“Problema căsătoriei între un bărbat şi o femeie” este deja legiferată în România prin  Codul Familiei. O definiție mai restrictivă a căsătoriei, chiar identică cu cea care se dorește a fi introdusă în Constituție, există deja  în lege încă din anul 2009.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituția României va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“.

Referendumul va duce la modificarea actualei Constituții doar DACĂ vor merge la vot 5.481.280 de alegători, din care 4.567.734 vor pune ștampila pe „DA”.