Confidenţialitate

Ministrul Cîmpeanu: Școala începe pe 8 noiembrie. Vom decide, pe 5 noiembrie, dacă online sau cu prezență fizică,

Pe 5 noiembrie vom afla când vor recupera elevii aceste două săptămâni de vacanță forțată în care se află acum din motive epidemiologice.

Ministrul educatiei, Sorin Cimpeanu, a spus la Digi24 că școala trebuie să înceapă  pe 8 noiembrie într-o formă sau alta.

Elevii de gimnaziu și din clasa primară vor afla cu 3 zile îniante când vor reveni la ore. Un lucru e insă cert: ministrul educatiei spune la Digi 24 că pe 8 noiembrie școala va începe, fie că va fi cu prezentă fizică, fie în online, în funcție de situația cazurilor COVID.

El nu vrea să prelungească anul școlar. Ministerul educației a decis asta și speră ca orele să poată fi recuperate la început de ianuarie – în vacanța de iarnă, pentru a nu fi afectat calendarul anului școlar.

Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24, că vacanța de iarnă va fi mai scurtă doar pentru elevii de gimnaziu si liceu. Ei vor începe în data de 3 ianuarie, posibil revenind în clase.

Semestrul întâi se va încheia în 14 ianuarie, semestrul 2 va avea tot 20 de săptămâni. Datele examenelor naționale rămân neschimbate, mai spune ministrul.