S-au incheiat inscrierile la facultatile din cadrul Universitatii Bucuresti

Și-au depus dosarele peste 19 mii de candidați.

Cea mai mare concurență este la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, unde peste 9 candidați se bat pentru un loc. Urmează Facultatea de Geografie cu peste 8 candidați pe loc. Sunt însă specializări precum Planificarea teritorială sau Hidrologie și Meteorologie, unde sunt cel puțin 11 candidați pe un loc.

Foarte căutată este și Facultatea de Limbi Străine, unde peste 7 candidați concurează pe un loc. De menționat că la specializarea Limbi Moderne Aplicate, sunt nu mai puțin de 85 de candidați pe un singur loc.

La Facultatea de Biologie, la Drept, la Admistrație și Afaceri și la Matematică-Informatică, sunt 4 pe un loc, la Litere, la Științe Politice, la Psihologie și la Sociologie câte 3, iar la Chimie și la Istorie câte 2 pe loc.

Cele mai puțin căutate au fost Facultatea de Geologie, cea de Fizică și cea de Filosofie, unde concurența depășește ușor un candidat pe loc. În cazul în care rămân locuri neocupate, Universitatea București va organza o nouă sesiune de admitere în septembrie.

Și la SNSPA s-au încheiat înscrierile. Și-au depus dosarele 2500 de candidați. Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Management, cu 5 candidați pe un loc. Urmează Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice și Facultățile de Ştiinţe Politice şi de Administraţie Publică, cu câte 3 candidaţi pe loc.