S-au afisat rezultatele finale la examenul de bacalaureat

După rezolvarea contestațiilor, încă 4 elevi au avut 10 pe linie, iar promovabilitatea a crescut cu 1,4 procente. Astfel, anul acesta au luat bacalaureatul 60,65 la sută dintre candidați.

La nivel național, elevii care au dat bacalaureatul au depus peste 40 de mii de contestații, cele mai multe la proba de limba și literatura română. Dar mai puțin de jumătate au fost admise ca fiind întemeiate – anunță Ministerul Educației.

Numărul elevilor care au luat 10 pe linie la bacalaureat a crescut cu 4 și a ajuns la 108. În București, s-au înregistrat 3 medii de zece.După contestații promovabilitatea a crescut în Capitală cu 2 procente și a depășit ușor 58 la sută. În Arad, 36 de elevi respinși la bacalaureat au promovat după soluționarea contestațiilor.

La nivel național, rata de promovare a bacalureatul este anul acesta de 60,65 la sută cu 4,25 de procente mai mare decât anul trecut. Cele mai bune rezultate, le-au obținut elevii din județele Brăila, Cluj și Iași, unde rata de promovare depășește 70 la sută, în vreme ce în Ilfov, s-a înregistrat cel mai mic nivel de promovare a bacalaureatului, de sub 30 la sută. Urmează județele Giurgiu și Teleorman.

Cine nu a trecut examenul de bacalaureat în prima sesiune, își mai poate încerca norocul și în august. Înscrierile la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au loc între 14 și 18 iulie.