S-a stins din viață George Pătrănoiu, unul dintre cei mai apreciați chitariști români -VIDEO

George Pătrănoiu, unul din cei mai buni chitariști ai României de după ’89, a decedat în această dimineață la vârsta de 42 de ani, după ce, timp de câţiva ani, a suferit de cancer amigdalian.

Chitaristul George Pătrănoiu a activat de-a lungul anilor în trupele Taxi, fiind și membru fondator, Schimbul 3, Metrock, Raza şi Act.

A fost implicat în numeroase proiecte muzicale inedite, a interpretat “Simfonia 40” de Wolfgang Amadeus Mozart, împreună cu Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Brăila, a susţinut un workshop pentru Jackson’s Guitars şi a fost unul dintre cei patru chitarişti selectaţi pentru evenimentul Guitaromania, care a avut loc într-un club bucureştean, în 2011.

Pe 6 decembrie a fost organizat un concert caritabil, dedicat lui George Pătrănoiu, a cărui stare se înrăutățise considerabil.

Pe scenă au urcat atunci Taxi, Sarmalele Reci, Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean, Vladi Cnejevici & Teo Boar, Tudor Turcu & Band, câştigător al concursului “X Factor” şi finalist Eurovision România și Victor Solomon & Florian Stoica.

Foto: Facebook