S-a reluat fără restricţii de tonaj traficul între localităţile ieşene Târgu Frumos şi Paşcani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, începând cu ora 08.00, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe DN 28A între localităţile Târgu Frumos şi Paşcani, din judeţul Iaşi, pentru toate categoriile de autovehicule.

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic, a fost instituită restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Drumarii acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Potrivit unei atenţionări cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, duminică, în Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55 – 65 km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS