Confidenţialitate

S-a redeschis circulația pe centura feroviară a Capitalei

CFR Infrastructură anunță că traficul pe centura feroviară a Capitalei a fost redeschis, după finalizarea lucrărilor de reparații.

Potrivit unui comunicat al companiei, acest lucru va duce la descongestionarea traficului feroviar, dar și la fluidizarea traficului rutier în zona barierelor.

„O dată cu finalizarea lucrărilor de reparații la infrastructură, suprastructură, instalații de semnalizare/electrificare și redeschiderea circulației pe centura feroviară, transportul de marfă pentru tranzitul spre și dinspre Constanța, Craiova sau Timișoara se poate realiza acum pe relația Pantelimon – Voluntari – Mogoșoaia – Ram. Colentina – Chiajna”, se arată în comunicatul companiei.

Potrivit acestuia, redeschiderea circulația are avantaje atât pentru traficul feroviar, ducând la descongestionarea traficului pe relația Băneasa – Pantelimon și la eliminarea timpilor de staționare a trenurilor de marfă în Băneasa și Chitila, cât și pentru cel rutier, prin fluidizarea circulației la trecerile la nivel cu calea ferată de la Andronache, Petricani și Pipera.

X