S-a lansat portalul dedicat infractorilor din Europa

Autoritățile de aplicare a legii din Europa împreună cu Europol au lansat un site care ajută la depistarea celor mai căutați infractori. Pe lista infractorilor Europei figurează și doi români.

Este vorba despre un portal care se numește eumostwanted.eu și care a fost lansat în săptămâna aceasta. Site-ul este un fel de trecere în revistă a celor mai căutate nume de infractori de pe teritoriul European.

Portalul a fost lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams – o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene, specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional. În sprijinul lor sunt și cei de la Europol. Practic, dacă intrii pe site, ți se afișează o listă cu cei mai căutați infractori, atât condamnați, cât și suspectați că ar fi comis infracțiuni grave sau acte de terorism în Europa. Cu un singur click afli mai multe detalii despre fiecare, inclusiv motivul pentru care este căutat, și poti da indicii despre respectiva persoană, dacă le ai.

Probabil cel mai cunoscut nume de pe această listă este Salah Abdeslam, belgianul de origine siriană, despre care se crede că este responsabil pentru atacurile teroriste din noiembrie de la Paris. De asemenea, România figurează pe această listă cu două nume:

Gregorian Bivolaru, pe numele căruia există un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru acte sexuale cu un minor, și Robert Gârleanu, căutat pentru omor și având de executat închisoare pe viață.