S-a inceput recuperarea prejudiciului in dosarul ICA

Un imobil din nordul Capitalei – unde funcționează și sediul televiziunii Antena 3 – a fost trecut deja în proprietatea statului.

Statul român a început recuperarea prejudiciului în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare – prejudiciu evaluat la 60 de milioane de euro.

În dosarul ICA, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare.

Sediul Antena 3 aflat în nordul Capitalei, pe strada București-Ploiești, a fost trecut în proprietatea statului, potrivit unor surse citate de cotidianul online gândul.info.

Cel mai probabil, postul TV trebuie să discute acum cu noul proprietar, adică Ministerul Finaţelor, să vadă dacă li se va mai permite să funcţioneze în această clădire şi care va fi valoarea chiriei.

Autoritățile încep astfel recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, stabilit în dosarul ICA, iar clădirea face parte din lotul de proprietăţi pentru care instanţa a dispus confiscarea .

Vor mai intra în proprietatea statului și terenurile şi construcţiile din strada Gârlei în care se află sediul Grivco.

Instanţa a dispus totodată confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina Voiculescu, reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ale ICA făcute de tatăl lor.

În acelaşi timp, urmează să fie pus sechestru pe conturile lui Dan Voiculescu din ţară şi din străinătate, pentru recuperarea a peste 3,5 milioane de dolari.