S-a deschis primul muzeu subacvatic din Europa – GALERIE FOTO

Pe insula Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare, s-a deschis oficial primul muzeu subacvatic de sculptură din Europa.

Muzeul Atlantic a fost proiectat de artistul britanic Jason deCaire Taylor la o adâncime de aproximativ 15 metri în ocean şi conţine statuete sculptate de el, întruchipând refugiaţi sau turişti care, prinşi în mrejele oceanului, devin, treptat, parte din acesta.

Proiectul, a cărui amenajare a durat trei ani îşi propune să crească gradul de conştientizare a necesităţii de conservare a mediului şi să evidenţieze problemele ecologice marine.

Cele aproximativ 300 de sculpturi sunt create din materiale cu PH neutru, fiind construite pentru o rezistenţă de sute de ani şi având, de asemenea, rol de recif artificial.

Printre punctele de atracţie ale Muzeului Atlantic sunt sculpturi ce înfăţişează oamenii peşterilor, un om de afaceri aflat pe terenul de joacă a unui copil, dar şi o „gradină botanică” de 27 de metri.

Printre florile acesteia se află şi un cactus, ce întruneşte şi rolul de aşezămând pentru caracatiţe, arici de mare sau peşti.

Artistul a declarat că munca sa reprezintă un tibut pentru toţi cei ale căror „speranţe şi vise rămân la suprafaţa apei”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS