S-a deschis Muzeul Pedagogic din Brașov

Din acest an s-a deschis Muzeul Pedagogic din Brașov, un muzeu dedicat 100% copiilor, după cum îl prezintă creatorii săi.

Muzeul pedagogic este un excelent instrument pedagogic dar și un loc pentru petrecerea timpului liber al copiilor, tinerilor și familiilor.

Muzeul pedagogic desfășoară expoziții interactive temporare, aproximativ 4 expoziții pe an, cu teme din diferite domenii precum: fizica, chimie, biologie, matematica, arta etc. Ca activități complementare fiecare expoziție va cuprinde ateliere care au rolul de a aprofunda anumite concepte prezentate în cadrul expoziției.

Muzeul pedagogic este un spațiu care exploatează creativitatea, inventivitatea și imaginația în diferite domenii, concepem noi metode și instrumente de învățare care să vină în completarea ofertei educaționale tradiționale. Mai mult dezvoltăm un nou spațiu de petrecere a timpului liber într-un mod educativ pentru familiile din Brașov și nu numai.

Expoziția de debut a muzeului este dedicată lui Issac Newton. În cadrul activității, copiii vor corela principii ale fizicii cu fenomene/ elemente din viața reală, vor interacționa cu instalații special create pentru a descoperi și întelege concepte precum forța, tipuri de forțe, viteza, impuls, energie, ciocnire, miscare, gravitație, masă, lumină, culoare”, precizează coordonatoarea proiectului, Ioana Duică.

Muzeul Pedagogic din Brașov se poate vizita numai cu programare la 0721028967 de luni până duminică, în serii de câte 90 de minute, începând cu ora 8:30.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS