Russell Westbrook, MVP-ul sezonului în NBA

În sondajul pentru cea mai importantă distincție individuală a baschetului american, fundașul echipei Oklahoma City Thunder i-a devansat pe James Harden de la Houston Rockets și pe Kawhi Leonard de la San Antonio Spurs.

În vîrstă de 28 de ani, Westbrook a avut evoluții senzaționale în stagiunea recent încheiată – el a devenit al doilea baschetbalist din istorie care termină un sezon în NBA cu medii din două cifre la trei categorii diferite: puncte, pase decisive și recuperări (30.8/ 10.7/ 10.5).

Doar Oscar Robertson, în 1962, a mai reușit această performanță, ce i-a atras legendarului fundaș al echipei Cincinnati Royals porecla de “Mister Triple Double”.

Revenind la distincțiile din acest sezon, să mai spunem că titlul de antrenorul anului i-a revenit lui Mike D’Antoni de la Houston Rockets. Pivotul campioanei Golden State Warriors, Draymond Green, a fost desemnat cel mai bun apărător, Eric Gordon de la Rockets – cea mai bună rezervă, iar grecul Giannis Antetokounmpo de la Milwaukee Bucks, jucătorul cu cel mai mare progres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS