Confidenţialitate

Russell Crowe, Leonardo di Caprio, Keith Urban, Naomi Watts și Iggy Azalea, printre artiștii care încurajează donațiile pentru a ajuta lupta cu flăcările din Australia

Printre artiștii care încurajează donațiile pentru a ajuta lupta cu flăcările din Australia se numără Russell Crowe, Leonardo di Caprio, Keith Urban, Naomi Watts și Iggy Azalea.

Leonardo di Caprio este cel mai activ pe rețelele sociale în a arăta dimnsiunea dezastrului din Australia.

Keith Urban și-a lăsat soția, Nicole Kidman, să anunțe pe Instagram că donează 500.000 de dolari pentru a ajuta pompierii din Australia în lupta cu incendiile de vegetație. Într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, artistul menționează că este vorba de o donație din partea familiei.

Între timp,  România anunță că vrea să sprijine Australia. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că are forțe pregatite pentru a fi trimise în această țară, lovită de puternicele incendii care au mistuit deja mii de hectare în statul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a cerut ca România să ofere Australiei „ajutor în cel mai scurt timp”.

Centrul de Coordonare a Raspunsului in Situatii de Urgență al Uniunii Europene a lansat un apel catre statele membre pentru a comunica in cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispozitie pentru a fi dislocate in vederea interventiei in Australia.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse în Australia, cel puțin în statisticile oficiale.