Confidenţialitate

Rușii au închis temporar podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă Crimeea ocupată de Rusia continentală

De teama unui atac ucrainean, oficialii ruși au închis temporar podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă Crimeea ocupată de Rusia continentală. Tensiunile sunt mari în peninsulă, după numeroasele atacuri din ultimele săptămâni care au vizat baze aeriene și militare.

Noi explozii au avut loc, miercuri dimineaţă, și la Melitopol, lângă un sediu al ruşilor din centrul oraşului, iar potrivit primarului, în spatele acestora s-ar afla partizanii locali care susţin Ucraina. Familiile militarilor ruşi au început să fie evacuate din oraș.

Canalul de televiziune ucrainean 24, citat de Kyiv Post, a anunțat că Moscova a închis podul Kerci, după exploziile de la bazele sale militare din Crimeea care au forțat evacuarea a 2.000 de oameni.

Senatorul pro-rus din Consiliului Federației din Crimeea, Serghei Tsekov, a declarat că este foarte posibil ca Ucraina să încerce să atace podul pentru „a ridica moralul armatei”.

Neoficial, închiderea podului ar fi fost făcută pentru a le permite oficialilor ruși să părăsească peninsula peste noapte.

Șeful administrației Crimeii, Serghei Aksionov, a susținut la televiziunea de stat că plecarea rușilor este o minciună sfruntată, deși o știre a agentiei TASS anunța o cifră record înregistrată luni : aproape 40.000 de mașini traversasera podul  Kerci.

Mai multe filmări cu ambuteiaje și cozi pe drumurile care duc spre Rusiei au fost postate pe rețelele de socializare dar oficialii locali au susținut că acestea au fost rezultatul unor controale mai stricte din motive de securitate și nu din cauza creșterii traficului spre Rusia.

Citește și: „Situație de urgență” în Crimeea, declarată de autoritățile instalate de Kremlin, după mai multe explozii la o bază militară