Rusia – Traficul unui site de stiri a scazut cu 2 treimi dupa ce s-au difuzat numai stiri pozitive

Publicatia rusa City Reporter, cu sediul in RostovpeDon, a anuntat ca a pierdut doua treimi din cititori dupa ce a decis sa publice numai stiri pozitive intr-o zi.

De ce au ziarele atat de multe stiri despre crime si accidente? Un website de stiri din Rusia a decis intr-o zi sa publice doar stiri pozitive. Urmarea? Traficul a scazut cu doua treimi.

Potrivit BBC, cu o zi inainte, cititorii erau anuntati ca nu vor mai fi intampinati cu stiri negatice si ca publicatia va incerca sa dovedeasca faptul ca stirile pozitive sunt un mit.

Astfel pe 1 decembrie, City Reporter a publicat numai de stiri de genul ‘Nicio problema pe strazi in pofida zapezii’. Insa doar o treime din cititorii de pana atunci au mai accesat site-ul, asa ca – in ziua urmatoare – publicatia a revenit rapid la crime si accidente.

Ceea ce in Rusia a fost doar un experiment era pe cale sa devina realitate la noi.

Senatorul PRM Gheorghe Funar si deputatul PNL Ioan Ghise au initiat un proiect de lege ce obliga posturile de radio si de televiziune sa difuzeze in programele informative stiri pozitive si stiri negative, in pondere egala. Modificarea in acest sens a Legii audiovizualului a fost insa declarata neconstitutionala.