Confidenţialitate

Rusia a lansat peste 150 de rachete și drone asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Una dintre cele 2 linii care alimentează centrala Zaporojie, întreruptă | AUDIO

Una dintre cele două linii electrice care alimentează centrala nucleară de la Zaporojie a fost întreruptă în urma unui bombardament. Ucrainenii denunţă un atac rusesc de amploare. 150 de rachete și drone au fost lansate în ultimele 24 de ore asupra infrastructurii lor energetice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Operatorul ucrainean Energoatom a confirmat că, în urma bombardamentului, centrala a fost conectată la reţeaua electrică a Ucrainei doar printr-o singura linie, reparată recent de tehnicieni după ce a fost şi ea nefuncţională o perioada lungă de timp.

În cazul deconectării acestei ultime linii de comunicaţie cu reţeaua electrică naţională, centrala nucleară de la Zaporojie va fi în pragul unei noi pene de curent, o situație extrem de periculoasă.

De la începutul războiului din Ucraina, a fost de opt ori deconectată complet de la reţeaua electrică.

Rusia a lansat peste noapte peste 150 de rachete și drone, dintre care 92 au fost doborâte de forțele aeriene ucrainene, a anunțat Volodimir Zelenski.

Rachetele rusești au atacat diferite regiuni ale Ucrainei, în special centrale termice și hidroelectrice.

Cel puțin două persoane au fost ucise, 14 au fost rănite și trei sunt date dispărute.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului. 10 persoane au fost rănite | VIDEOhttps://www.europafm.ro/atac-rachete-kiev/