Confidenţialitate

Rusia: Poliția a deschis o anchetă penală după agresarea liderului opoziției Aleksei Navalnîi

Poliția din Rusia a deschis o anchetă penală după agresarea liderului opoziției  Aleksei Navalnîi, în urma căreia aproape a rămas fără vedere la un ochi.

La sfârșitul lunii trecute, un suspect i-a aruncat o substanţă verde antiseptică pe faţă.

De atunci, liderul opoziției ruse a acuzat poliția că nu a făcut nimic în acest caz.

Ministerul rus de Interne a fost cel care a anunţat că a deschis o anchetă penală după ce liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi, un cunoscut blogger rus şi o activistă au fost agresați.

Potrivit ziarului Vedomosti, Kremlinul a ordonat poliţiei să-i găsească şi să-i aducă în faţa justiţiei pe care se fac vinovați de aceste agresiuni, în contextul în care grupări violente ”pro-Kremlin” scapă nepedepsite la nivel local.

Același ziar mai scrie că ministerul de interne ar vrea să transmită presupuşilor săi ”susţinători” mesajul că astfel de acţiuni nu fac altceva decât să ajute opoziţia.

Însă avocatul lui Navalnîi a declarat că nu a fost informat despre această anchetă şi că a aflat despre ea din presă.

Încă din 27 aprilie, liderul opoziției ruse a cerut autorităţilor să-l găsească pe agresorul care i-a aruncat cu o substanţă verde antiseptică, în faţă, afectându-i grav vederea la ochiul drept.

De altfel, a depus o plângere împotriva poliţiei, pe care o acuză că nu a făcut nimic în acest caz.

Navalnîi a obținut recent și permisiunea de a pleca în străinătate pentru a primi un tratament medical pentru arsuri de natură chimică la ochi şi un eventual transplant de cornee. Dar avocatul său a declarat că autorităţile ruse l-au avertizat să nu părăsească ţara.