Confidenţialitate

Rusia, pe cale să rămână fără bere după ce mai multe companii din Occcident au oprit livrările

La peste 100 de zile de la declanșarea războiului din Ucraina, multe companii Occidentale au oprit livrările de bere către Rusia, iar stocurile pe care barurile le aveau sunt pe cale să se termine. De asemenea, există probleme și cu importul de hamei, ingredient esențial folosit în fabricarea berii.

Multe companii străine importante cum ar fi Heineken, Carlsberg au suspendat vânzările către Rusia. Și berea Guinness se găsește din ce în ce mai greu în barurile rusești, scrie agenția de presă Reuters.

„Nu au existat noi livrări comandate și confirmate după 24 februarie”, a spus Alexander Skripkin, care administrează două baruri la Moscova.

Problemele legate de plata furnizorilor din Europa și SUA, precum și întreruperea lanțurilor de aprovizionare, sunt acum cele mai dificile două probleme, potrivit asociației producătorilor de bere din Rusia.

În aceste condiții, prețurile au început să crească simțitor de la începutul războiului.

„Am început să căutăm alternative interne la berile străine și, ca urmare, selecția s-a schimbat drastic. Alcoolul de import este acum cu 20-50% mai scump, în timp ce berile locale sunt puțin mai ieftine decât cele de import înainte de 24 februarie”, a spus Alexander Skripkin, care administrează două baruri la Moscova.

Dacă pentru alte băuturi se pot găsi alternative locale, pentru bere este mai greu, deoarece sunt probleme și cu importul de hamei, un ingredient esențial în fabricarea berii.

Foto: Shutterstock